tweede druk, een tweede reeks recensies

 

 

kratz

‘Uiterst subtiel. Messcherp. (…) Razendknap weet Van Emmerik de spanning op te bouwen. (…) Van Emmerik gebruikt ondanks het zwaar lijkende thema een grote dosis humor die ontwapenend werkt. (gay.nl)

(…) De literaire ontdekking van 2016. Met zijn nieuwste boek ‘De nieuwe Kratz‘ heeft Gerard van Emmerik zichzelf overtroffen.(drimble.nl)

De Nieuwe Kratz werd uitgekozen als boek van de maand bij Een perfecte dag voor literatuur (Notjustanybook).
Reacties van bloggers:

(…) De echte hoofdrol is voor de suggestie. (…) Eigenlijk vorm je als lezer voor een groot deel zelf het verhaal, door jouw eigen interpretaties van de hints. En zo leven de vier personages uit dit boek ook: op grond van beperkte kennis, verkeerde interpretaties en halve herinneringen maken ze allemaal hun eigen waarheid. Een waarheid die op het einde toch weer anders blijkt te zijn dan de werkelijkheid. (GeschrevenGoed/M. van Boxtel)

(…) Het allerlaatste hoofdstuk maakte het boek voor mij helemaal af. Daar gaat het om de keuze van Julien om door te gaan met zijn leven en het afronden van een eerdere levensfase. Meer verklap ik niet! Echt een fantastische leeservaring. (Theonlymrsjo.nl)

(…) ‘Juliens vriend in het tehuis, Neil, klankbord van Julien, ‘partner in crime’ op meerdere gebieden, lijkt alleen een grappige side-kick, maar vervult een cruciale rol in het verhaal. In ruim 200 pagina’s zet Gerard van Emmerik een knap verhaal neer dat even eenvoudig, als droog als vernieuwend is in het taalgebruik en het idee. Een fijn en compact boek om te lezen.’ (Mick@zwart-boek.nl).

(…) Dit boek is een aangename kennismaking met het werk van Van Emmerik. Prachtig beschreven en zeer pakkend. Ik ben aangenaam verrast en kan iedereen het boek aanraden. (Jennysbookcase)

(…)‘De nieuwe Kratz’ schuurt en blijft nagalmen als je het gelezen hebt. *****
(Charlottesweb)

(…)‘De nieuwe Kratz’ gaat over hechten en verlies, Over vastklampen en loslaten, Over goede bedoelingen en goed (willen) doen, Over schuld en vergeving. Schrijnend, mooi en meeslepend. Gerard van Emmerik heeft een pareltje geschreven.’ (veryisabelpeters.blogspot.nl)