Interview 12 november Epe

Epenaren Aan Het Woord: Gerard van Emmerik

Gerard van Emmerik (1955) bracht zijn jeugd door op een afgelegen kippenboerderij in het buitengebied van Vaassen. Na voltooiing van de middelbare school in Epe vertrok hij naar Amsterdam. Hij studeerde er Nederlands en had baantjes als nachttelefonist bij de Telefonische Hulpdienst en als Nipo-enquêteur.
In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel ‘Iets scherps, een priem’. Sindsdien volgden er acht verhalenbundels en romans. Vrijwel al die boeken hebben de Veluwe als decor. Eén van Gerards meest recente boeken is de (deels autobiografische) familieroman De Kippenjongen. Die speelt zich af in Vaassen en Emst. Kippenboer Lucas, een kinderlijke geest in een sterk lichaam, leeft samen met de veel jongere Noortje in een isolement op hun boerderij. Hij heeft zijn kippen, zij haar dromen. En ze hebben elkaar. Als er na twintig jaar onverwacht een baby komt, is het gedaan met hun liefde. Er is iets mis met het kind. En meer nog: met de ouders…

 

 

Gerard laat zich deze middag door Margriet Obers en Hans Beoletto aan de tand voelen over zijn boeken, herinneringen, inspiratie én over zijn wekelijkse fietstochten van Amsterdam naar Emst – waar hij een ‘schrijfhuisje’ heeft in het bos.
Kortom stof genoeg om over te praten!

Datum: 12-11-2017
Aanvang: 15.00 uur
Entree: vrij